Açış Toplantısı
Fırat Akova
Leibniz-Clarke Mektuplaşmaları‘nda Yeterli Neden, Ayırt Edilmezlerin Özdeşliği, Tanrının Doğası, Tanrısal Seçimlerde Özgürlük ve Belirlenim, Mutlak-Göreceli Mekân, Mutlak-Göreceli Zaman ve “Mümkün Dünyaların En İyisi” (1)
Fırat Akova
Leibniz-Clarke Mektuplaşmaları‘nda Yeterli Neden, Ayırt Edilmezlerin Özdeşliği, Tanrının Doğası, Tanrısal Seçimlerde Özgürlük ve Belirlenim, Mutlak-Göreceli Mekân, Mutlak-Göreceli Zaman ve “Mümkün Dünyaların En İyisi” (2)
Fırat Akova
Bentham ve Mill İkilisinin Sonuççu Etiğinde Mutluluk ve Yarar Kavramları
Fırat Akova
Menoikeus’a mektubunda “Biz varken ölüm yok ve ölüm varken biz yokuz.” diyen Epikür’den yola çıkıldığında ölüm korkusuna nasıl yaklaşılabilir? İnsanın ölüm korkusunu barındırmasının varoluşsal, etik ve pratik sonuçları nelerdir? Ölüm korkusunun olması gereken ya da faydalı olduğu durumlardan söz edilebilir mi? Ölümden mi yoksa olası bedensel veya tinsel acılardan mı korkulur? Yaşlanma kaygısı ile ölüm korkusu arasında bir ilişki var mıdır?
Fırat Akova
Anarşist Komünizm: Temelleri ve İlkeleri’nde Pyotr Kropotkin: Anarşizmde Yönetimsizlik, Gönüllülük, Çalışma, Hapishaneler, Ahlak, İnsan Doğası ve Dayanışma Evrimi
Fırat Akova
Aşkın Metafiziği: Aşkın Doğasını Kavrama Yolunda Cinsiyetlere ve İlişkilere Schopenhauer’un Açtığı Pencere
Fırat Akova
Sait Faik Abasıyanık’ın Fısıltısı: “Hişt, Hişt!”
Arzu Türüt
Düşler ve Yaratıcılık: Kum, Kil, Kâğıt ve Taşla Doğaya Bırakılan İzler (1)
Arzu Türüt
Düşler ve Yaratıcılık: Kum, Kil, Kâğıt ve Taşla Doğaya Bırakılan İzler (2)
Tartışma (3): “Çoğumuz bu sorular hakkında çoğu zaman endişe etmiyoruz. Ama hemen hepimiz bazen merak ediyoruz: Neden buradayız, nereden geliyoruz? Geleneksel olarak bunlar felsefeyi ilgilendiren sorular, ama felsefe öldü. Felsefeciler bilimdeki modern gelişmelere ayak uyduramadılar. Özellikle fiziğe.”
Stephen Hawking, Google Zeitgeist Konferansı 2011
Ayrılış